Pate Sucree - o nas


   

Przez długi czas unikałam kuchni jak ognia. Wszystko zmieniło się w liceum, kiedy stwierdziłam, że zamiast uczyć się na sprawdzian, fajniej byłoby ugotować rodzicom obiad. I tak już zostało. Na chwilę obecną kuchnia jest moim królestwem, w którym najchętniej spędzałabym całe dnie tworząc mniej lub bardziej udane eksperymenty. Gotowanie jest moją odskocznią od rzeczywistości, chwilą, w której w pełni mogę poświęcić się temu co kocham najbardziej i dać upust swojej fantazji. Szczególną przyjemność sprawia mi gotowanie dla najbliższych, zawsze jednak oczekuję od nich szczerej opinii, bo jak każdy- uczę się na błędach.

Swoją przygodę w kuchni rozpoczęłam kilka lat temu od pieczenia ciast. Na początku tylko tych prostych i to kurczowo trzymając się przepisów z zeszytu babci. Z czasem nabrałam pewności siebie i teraz jest to jedna z niewielu czynności które sprawiaja mi prawdziwą radość. Cieszę się, że z czasem zajęłam się również gotowaniem.. To niesamowite jak pyszne potrawy tworzy się z kilku, czasem zupełnie niepozornych składników. Kolejną rzeczą która sprawia mi przyjemność jest robienie zdjęć. Ten blog pozwala mi w pełni oddać się obu tym czynnościom i uciec choć na godzinę dziennie od rzeczywistości.